Kumpulan Contoh Soal CPNS Bahasa Inggris

Kumpulan Contoh Soal CPNS Bahasa Inggris
Kumpulan Soal Latihan Ujian Penerimaan Calon Pegawai Negeri Sipil - Kumpulan Contoh Soal CPNS Bahasa Inggris, kelanjutan artikel sebelumnya tentang Contoh Soal CPNS TOEFL Practice Test Gratis dan sekarang akan dilanjutkan dengan bahasa inggris. dan berikut ini contoh soal cpns bahasa inggris

BAHASA INGGRIS
1. The inc rease in the sales of new cars ……. Expected to make traffic jams worse.
A. Is
B. Are
C. Be
D. Being
JAWAB: A
2. Little children are usually afraid of …….. by their mother.
A. Left
B. To leave
C. Leaving
D. Been left
JAWAB: C
3. “ When did you realize you had lost your purse “ “ When I … ,one to pay the conductor”
A. Was  needing
B. Had needed
C. Have needing
D. Am needing
JAWAB: B
4. ‘Why didn’t Didi wan to go home?’ ‘ His  mother …… him for causing the car acc ident’
A. would blame
B. has blamed
C. is blaming
D. had blamed
JAWAB: D
5. The way professor Mattis teaches English not only keeps the student’ interest…….
A. And also increases their motivation
B. But also increasing their motivation
C. And he also increases their motivation
D. But also increases their motivation
JAWAB: D
6. The thief ……… into the room through this window because there are footprint near the door.
A. Was  to get
B. My get
C. Would rather get
D. Must have got
JAWAB: D
7. He told me a lot about the Philippines. He … .. there for a long time.
A. Must have lived
B. Might be living
C. Ought to have lived
D. Should be living
0813-2074-9020
- 1 -
 


Kumpulan Soal Latihan Ujian Penerimaan Calon Pegawai Negeri Sipil
JAWAB: A
8. Your son will be operated on tomorrow morning. He … have a good rest tonight’ the doctor said.
A. Might
B. May
C. Can
D. Must
JAWAB: D
9. Hav ing given the prescription to the patient…
A. The medicine was taken regularly by the patient
B. The doctor told the patient to take the medicine regularly
C. The medicine had to be taken regularly by the patient
D. The patient was told to take the medicine regularly
JAWAB: B
10. ………. A few million rupiahs, he went on a four to Europe.
A. Saved
B. Has saved
C. He has saved
D. Having saved
JAWAB: D
11. The fact that he was put into prison for something that he had not done made his wife…
A. Cry
B. To be crying
C. Cried
D. To cry
JAWAB: A
12. ‘Andi,  will  you  slose  the  windows,  please.  I’m  busy  right  now’.  I’m  busy  my  self,  but  I
………anyhow.
A. Will close them
B. Will have to close them
C. Will have them closed
D. Will ask you to c lose them
JAWAB: C
13. We are going on a long trip, so we must…
A. Have check ed the car
B. Have had the c ar checked
C. To have the car checked
D. Have the car checked
JAWAB: D
14. The company’s new product was …….. adv ertised on TV.
A. Nation
B. National
C. Nationally
D. Nationalize
JAWAB: C
15. The original …….. manuscript to the play is on display in the museum.
A. Written by hand
B. Writing hand
C. Hand written
D. Hand writing
JAWAB: D
0813-2074-9020
- 2 -
 


Kumpulan Soal Latihan Ujian Penerimaan Calon Pegawai Negeri Sipil
16. The thief denied … the jewelry although the police forced him it admit it.
A. Steal
B. Stealing
C. To steal
D. In stealing
JAWAB: B
17. His shop was burnt down ,……… his car that was park ed nearby.
A. And either did
B. Also was
C. But neither was
D. And so was
JAWAB: D
18. ‘Who  won  the ford  foundation  scholars hip?’.  ‘The  high  school  student  ….  The  city  council  had
chosen as the beat student’.
A. he who
B. whose
C. whom
D. which
JAWAB: C
19. My brother needs two …. To help him run the store.
A. Mechanics
B. Carpenters
C. Instructors
D. Assistants
JAWAB: D
20. ….. is not yet know
A. can he be involved in the trade of narcotics
B. he is involved in the trade of narcotics
C. whether he is involved in the trade of narcotics
D. when he is involved in the trade of narcotics
JAWAB: C
21. If he hadn’t been promoted, he’d have quit his job. The underline words mean….
A. He kept his job
B. He would like to keep the job
C. He had to quit his job
D. He lost his job
JAWAB: A
22. ‘She is one of the ten bes t dressed women in town. ‘Really?….?
A. does she always dress her self so fashionably
B. does she dress her self so always so fashionably
C. does she always so fashionably dress her self
D. does she so fashionably always dress her self
JAWAB: A
23. My uncle doesn’t c ar much …., he can send his c hildren to college.
A. However
B. And
C. Therefore
D. So
JAWAB: A
24. Which sentence is correctly punctuated?. He won an international awards for his…
A. Excellent, interesting, well-written, scientific article
0813-2074-9020
- 3 -
 


Kumpulan Soal Latihan Ujian Penerimaan Calon Pegawai Negeri Sipil
B. Excellent, interesting, well-written, scientific, artic le
C. Excellent interesting, well-written, scientific article
D. Excellent, interesting, well-written scientific article
JAWAB: D
25. Different interptretations  on  the same event by  various  newspaper  …..   Readers  confused  and
angry.
A. To make
B. They make
C. Make
D. It makes
JAWAB: C
26. You look so unhappy, Anton. What's the matter?'. 'My father …. His job.
A. has just lost
B. has been losing
C. losing
D. is losing
JAWAB: A
27. The work …. Computers requires well trained pers onnel.
A. involved
B. involve
C. to be involve
D. involves
JAWAB: D
28. Did I tell you about the girl … I met during the student demonstration last week ?
A. Who
B. Whose
C. Whom
D. Of which
JAWAB: C
29. He asked me whether he… my car to go to the party.
A. can borrow
B. might borrow
C. ought to borrrow
D. may borrow
JAWAB: B
30. What did Adi finally decided?' '……….his master degree in Australia
A. he can tak e
B. his taking
C. taking
D. to take
JAWAB: D
31. We  were  planning  to  open  anew  office  in  Surabaya,………  the  economic  crisis  forced  us  to
postpone it
A. And
B. Or
C. So
D. But
JAWAB:
32. I am still waiting …. For an interview
A.  To be called
B. Be called
0813-2074-9020
- 4 -
 


Kumpulan Soal Latihan Ujian Penerimaan Calon Pegawai Negeri Sipil
C. Be calling
D. To call
JAWAB: A
A  planet  is  a  body  in  space  that  revolves  around  a  star.  There  are  nine  planets  in  our  solar
system,  and  these  nine  planets  travel  around  the  sun.  The names  of  the  planets  are Mercury,
Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptune, and Pluto.
Planets  travel  in  orbits around  the  stars.  All  of  the planets  of the  solar  system  revolve  in
elliptical  orbits.  In  other  words,  their  orbits  are  like  large,  flat  circles.  The  time  that  it  takes  a
planet to make one revolution around the sun is called a year.
The Greeks were the first people to recognize and give names to some of the planets . Tile
word  planet comes from  a Greek word meaning  wanderer  If  a  person wanders, this means  that
he goes from one place  to another and does not have  a home. The  Greeks thought that planets
"wandered" in the sky. However, modern scientists can predict the movement of the planets  very
accurately.
33. What is the suitable title for this text?
A. The Stars
B. The Orbits
C. The Greeks
D. The Planets
E.  The Wanderers
JAWAB: D
34. The planets in our solar system travel…
A. Around the stars
B. Around the circ les
C. In one movement
D From one position to another
E.  In elliptical orbits
JAWAB: E
There are millions of plants  and animals living in the sea. Most of the plants and animals
living in the oceans are extremely small and float near the surface of the water in their
thousands. They are food for huge numbers of small animals that also live near the surface.
Together, they are all known as plankton.
Many fish feed on this plankton, including one of the larges t, the whale s hark. Despite
their great s ize, certain whales live entirely on plankton.
The blue whale is the largest animal ever to live. It grows  to a length of over 100 feet. The
humpback whale is a smaller kind and has long flippers. It can jump right out the water. The
Californian grey whale makes long migrations every year - it spends the summer feeding in the
Arctic but swims south to the warmer waters off the coast of Mexico in the winter. The females
give birth in the shallow, warm water there.
Many of the fish in the sea may be eaten by other meat-eaters. Shark s, for example, area
some of the fastest hunters, although not all of them eat other fish.
Deep down in the oceans live many strange fish. It is so dark  down there that many of
these fish have "light" on them, whic h are used for attracting smaller fish for the larger ones to
eat.
Jellyfish are peculiar-looking creatures ranging in size from a fraction of an inch to 6 feet
across. They don't really s wim but drift in the currents of the open oceans. Although they contain
a powerful sting, they are often eaten by turtles . Turtles are reptiles that spend most of their
eggs on sandy beaches.
35. ........ are food for huge numbers of small animals that also live near the surface.
A. Very small plants and animals
B. Big animals
C. The oceans  mammals
D.  The smallest animal
E. Big plants
JAWAB: A
0813-2074-9020
- 5 -
 


Kumpulan Soal Latihan Ujian Penerimaan Calon Pegawai Negeri Sipil
36. Paragraph three tells us about........
A. the life of whales
B. the size of whales
C. the movement of whales
D. Three kinds of whales
E. the migration of whales
JAWAB: D
37. The main information of the passage is that........
A. Most plants are food for animals
B. the colour of the largest whales is blue
C. the female whales give birth in the shallow and warm water
D. the great size fish also eat plankton
E. millions of plants and animals live in the sea
JAWAB: E
38. Which statement is True according to the text?
A. The turtles eat jellyfish
B. The turtles lay their eggs in the seabed
C. The sharks possess a powerful sting.
D. The Californian grey whales immigrate to the Arctic in winter.
E. The humpback  whale is the largest animal in the sea
JAWAB: A
39. The word "despite" in paragraph two c ould be replaced by........
A. Therefore
B. Referring to
C. In spite of
D. Except
E. Instead of
JAWAB: C
40. I … go to school now.
A. am going to
B. will to
C. would
D. may to
E. might
JAWAB: A
0813-2074-9020
- 6 -

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel